Laboratori në Michigan ngrin trupat e qindra të vdekurve për vetëm 28.000 dollarë

Laboratori në Michigan ngrin trupat e qindra të vdekurve për vetëm 28.000 dollarë

Një numër në rritje i njerëzve dhe kafshëve shtëpiake po ngrihen në laboratorë kriogjenikë, me shpresat që një ditë të kthehen në jetë nga shkenca. Biznesi po lulëzon në laboratorin e Institutit Cryonics në Michigan, duke mbushur të gjitha kapacitetet dhe duke detyruar të ruajë pacientët në një qendër të re aty pranë. Midis 10 dhe 20 vende janë zënë në objektin e zgjeruar të magazinimit.

Në objektin e Michigan, kuzhinierët, studentët, sekretarët, profesorët dhe kafshët shtëpiake janë midis atyre që ruhen në azot të lëngshëm. Laboratori thotë se kjo është e përballueshme për një person mesatar duke filluar nga 28,000 dollarë, e cila zakonisht paguhet përmes sigurimit të jetës.

Cryonics, praktika e ngrirjes së trupave të njerëzve të vdekur është një fenomen mbarëbotëror. Ndërsa 1,374 nga 1,975 pacientët e ruajtur në objektin e Miçiganit janë amerikanë dhe 128 janë britanikë, sipas statistikave të anëtarëve të publikuara nga instituti.

Deri më tani, 199 të vdekur ruhen atje, falë azotit të lëngshëm që mban trupat në minus 275 gradë Fahrenheit (-135 gradë), një temperaturë kaq e ftohtë sa ndalon të gjithë funksionin qelizor dhe ruan gjendjen e tyre deri në shkrirje. Numri i pacientëve në qendrën e Miçiganit është rritur në mënyrë dramatike nga rreth 600 në 2006 në afër 1,975 në 2023. Pacientja më jetëgjatë, e quajtur Rhea Ettinger, qëndron atje që nga viti 1977.

Mister