Kovaçevski: Në mandatin e ardhshëm do të zbatojmë procesin e vetingut

Kovaçevski: Në mandatin e ardhshëm do të zbatojmë procesin e vetingut

“Nëse e kemi nderin të udhëheqim Qeverinë, në mandatin e ardhshëm do të bëjmë një proces vetingu dhe jo vetëm për zyrtarët e emëruar dhe të zgjedhur, nga kryeministri te ministrat, deri te doganat, gjykatat dhe prokuroritë”, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski në një konferencë për media duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetarëve për të komentuar një sondazh, sipas të cilit 80 për qind e qytetarëve e konsiderojnë korrupsionin si problemin më të madh në vend.

“Ka një proces që do të kryhet në vend, ai është procesi i vetingut të zyrtarëve të emëruar dhe të zgjedhur, por ndoshta duhet të shtrihet edhe tek personat fizikë dhe juridikë. Shqipëria e zbatoi atë proces. Te ne Qeveria ka dashur ta zbatojë, por është penguar nga BE-ja, nuk e di për çfarë arsyesh.

Megjithatë, nuk ka kush ta ndalë atë proces në zgjedhjet e ardhshme kur do të kemi sërish nderin të udhëheqim qeverinë dhe në atë proces do të mund të identifikohet saktësisht se kush është për promovim, kush për përmirësim dhe kush nuk mundet kryejnë një funksion të caktuar dhe duke e bërë këtë, të gjithë do të jenë të përfshirë, jo vetëm për të pasur kryeministrin dhe ministrat çdo ditë në televizion dhe për të parë pyetësorët e tyre çdo ditë, por ata duhet t’i shikojnë të gjithë, nga doganat, gjykatat dhe prokurorët”, thotë Kovaçevski.

Sipas tij, është fakt që qytetarët e dinë saktësisht se çfarë duhet të rregullohet në vend, por gjithashtu, thotë ai, është fakt që Qeveria po punon në rregullimin dhe përmirësimin e fushave që janë të rëndësishme për qytetarët.

Më të fundit Vendi