Në janar 3 ditë jopune, por këto janë edhe ditët e tjera që nuk punohen gjatë 2024

Në janar 3 ditë jopune, por këto janë edhe ditët e tjera që nuk punohen gjatë 2024

Vitin e ardhshëm e nisim menjëherë me një ditë jopune, që është 1 janari dhe më poshtë mund të shihni listën e detajuar të të gjitha ditëve jopune:

Në pajtim me Ligjin për festat e Republikës së Maqedonisë së Veriut (Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë nr. 21/98 dhe 18/07), ditët jo pune në vitin 2024 janë:

Për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë ditë jopune do të jenë:

1 janar (e hënë), Viti i Ri,
7 janar (e diel), Krishtlindje, dita e parë e Krishtlindjeve sipas kalendarit ortodoks, por 8 janari (e hënë) është një ditë jo pune,
10 Prill (e mërkurë), Ramazan Bajrami, dita e parë e Ramazan Bajramit,
1 maj (e mërkurë), Dita e Dunës
6 maj (e hënë), Pashkët, dita e dytë e Pashkëve sipas kalendarit ortodoks,
24 maj (e premte) “Shën Kirili dhe Metodi” – Dita e Edukatorëve Gjithsllavë,
2 gusht (e premte), Dita e Republikës,
8 shtatori (e diela), dita e pavaresise, pra 9 shtatori (e hene) eshte dite jo pune.
11 tetor (e premte), Dita e Kryengritjes Kombëtare,
23 tetor (e mërkurë), Dita e Luftës Revolucionare Maqedonase
8 dhjetor (e diel), “Shën Kliment Ohri”, gjegjësisht 9 dhjetori (e hënë) është ditë jopune.

Për qytetarët e besimit ortodoks

6 janar (e shtunë), prag të Krishtlindjeve, një ditë para Krishtlindjes,
19 janar (e premte), Epifania (Voditsi),
3 maj (e premte), e premte e mirë, e premte para Pashkëve,
21 qershor (e premte), Dita e Gjithë Shpirtrave, e Premte para Ditës së Gjithë Shpirtrave,
28 gusht (e mërkurë), Fjetja e Shën Mërisë (Nënës së Madhe të Zotit).

Për qytetarët e besimit katolik

1 Prill (e hënë), Pashkë, dita e dytë e Pashkëve,
1 Nëntor (e premte), Dita e Gjithë Shenjtorëve,
25 dhjetor (e mërkurë), dita e parë e Krishtlindjeve.

Për qytetarët e besimit mysliman

16 qershor (e diel), Kurban Bajrami, dita e parë e Kurban Bajramit

Për qytetarët që i përkasin komunitetit shqiptar në RSM

22 Nëntori (e premte), dita e alfabetit të shqipes

Për qytetarët që i përkasin komunitetit serb në RSM

27 janar (e shtunë), Shën Sava

Për qytetarët që i përkasin komunitetit rom në RSM

8 Prilli (e hënë), Dita Ndërkombëtare e Romëve

Për qytetarët që i përkasin komunitetit vllah në RSM

23 maji (e enjte), dita kombëtare e vllehëve

Për qytetarët që i përkasin komunitetit hebre në RSM

12 tetor (e shtunë), Yom Kippur, dita e parë e Yom Kippur

Për qytetarët që i përkasin komunitetit boshnjak në RSM

28 shtatori (e shtunë), Dita Ndërkombëtare e Boshnjakëve

Për qytetarët që i përkasin komunitetit turk në RSM

21 dhjetor (e shtunë), dita e mësimit të gjuhës turke

Lajme Vendi