Taravari: Përkeqësimi i marrëdhënieve ndëretnike do të ishte i dëmshëm për vendin tonë

Taravari: Përkeqësimi i marrëdhënieve ndëretnike do të ishte i dëmshëm për vendin tonë

“Përkeqësimi i marrëdhënieve ndëretnike do të ishte i dëmshëm për vendin tonë. Është thelbësore të ruhet harmonia dhe respekti i ndërsjellë ndërmjet të gjitha etnive për të siguruar stabilitetin dhe përparimin e vendit. Përpjekja për politika gjithëpërfshirëse, dialogu i hapur dhe mirëkuptimi i ndërsjellë është çelësi për parandalimin e konflikteve dhe inkurajimin e një shoqërie paqësore dhe prosperuese”, thotë në intervistë për “Lokalno”, lideri i Aleancës për Shqiptarët (ASH) dhe kryetar aktual i Gostivarit, Arben Taravari, përcjell PRESSonline.al.

Aleanca për Shqiptarët, thotë ai, përpiqet të jetë faktor kyç në përcaktimin e trajektores së vendit.

“Përkushtimi ynë ndaj vlerave demokratike, transparencës dhe shtetit të së drejtës na pozicionon si një forcë të rëndësishme politike. Megjithatë, është thelbësore të pranohet se drejtimi i vendit nuk përcaktohet vetëm nga një parti apo lider”, potencon Taravari.

Në shqyrtimin e kandidatit presidencial, Taravari u shpreh se fokusi i tyre primar është cilësia dhe aftësia për të udhëhequr vendin tonë.

“Presidenca është simbol i unitetit dhe duhet të përfaqësojë të gjithë qytetarët e këtij vendi. Ndërsa ideja e presidentit të parë shqiptar do të nënkuptonte një hap të rëndësishëm drejt gjithëpërfshirjes dhe përfaqësimit etnik, është thelbësore që çdo kandidat, pavarësisht prejardhjes etnike, të mishërojë vlerat e demokracisë, gjithëpërfshirjes dhe angazhimit për përparimin”, tha ai, përcjell PRESSonline.al

Pjesëmarrja e Vetëvendosjes në peizazhin politik të Maqedonisë së Veriut, veçanërisht në koalicion me bllokun opozitar LEN, sipas Taravarit, është dëshmi e natyrës dinamike të demokracisë sonë.

“Edhe pse kjo sjell perspektiva të reja në diskursin tonë politik, është thelbësore që këto zhvillime të vlerësohen në kuptimin e ndikimit të tyre të mundshëm në harmoninë ndëretnike dhe unitetin kombëtar”, thotë Taravari në intervistë, përcjell PRESSonline.al

Më të fundit Vendi