LSDM: Nga marsi paga minimale do të jetë 22.500 denarë

LSDM: Nga marsi paga minimale do të jetë 22.500 denarë

LSDM thotë se do të vazhdojë rritja e pagave edhe në vitin 2024.

Ata njoftojnë se nga marsi do të ketë rritje të re të pagës minimale, e cila do të jetë 22.500 denarë.

“Në 6 vitet e kaluara, LSDM e ka rritur pagën minimale 4 herë. Në vetëm pak vite, paga minimale është dyfishuar në krahasim me vitin 2016. Me politika të drejta dhe të suksesshme ekonomike, LSDM-ja arriti ta rrisë pagën mesatare në 39.000 denarë, paga mesatare sot është 300 euro më e lartë në krahasim me vitin 2016″.

“Kemi vendosur zgjidhje ligjore, të cilat përmbajnë metodologji për rritje bazuar në rritjen e kostos së jetesës dhe rritjen e pagës mesatare”, thonë nga LSDM.

Më të fundit Vendi