Palevski nuk është më kryetari i “Të Djathtës”, u është ngrirë anëtarësia të gjithë të dyshuarve për vrasjen e dyfishtë në Shkup

Palevski nuk është më kryetari i “Të Djathtës”, u është ngrirë anëtarësia të gjithë të dyshuarve për vrasjen e dyfishtë në Shkup

I dyshuari kryesor për vrasjen e dyfishtë, Ljupço Palevski-Palço, është shkarkuar nga posti i kryetarit të partisë politike “E Djathta”. Toni Aleksovski tani është zgjedhur në vend të Palevskit si kryetar i partisë, ai së bashku me Palevskin është një nga themeluesit e partisë.

Anëtarëve të së “Djathtës” të cilët po ashtu dyshohen në rastin e vrasjes së dyfishtë u është ngrirë anëtarësia.

Mirëpo, nëse partia në të cilën janë anëtarë të gjithë të dyshuarit për vrasjen e dyfishtë do të zhduket, varet nga prokuroria, nga ku thonë se një procedurë e tillë ende nuk ka nisur.

Hetimi për vrasjen e Vanjës dhe Pançes filloi në fillim të dhjetorit 2023 dhe në të, përveç Palevskit, i cili dyshohet për veprën penale të “rrëmbimit” dhe “vrasjes në mënyrë makabër”, si bashkëpunëtorë akuzohen edhe Velibor Manev, Vlatko Keshishov dhe Bore Videvski të cilët ndodhen në paraburgim në Shkup.

Vendi