Qeveria ende nuk ka dhënë pëlqimin për shitjen e banesave të Gruevskit në vlerë prej 1.9 milionë euro

Qeveria ende nuk ka dhënë pëlqimin për shitjen e banesave të Gruevskit në vlerë prej 1.9 milionë euro

Pasuria sekrete e ish-kryeministrit Nikolla Gruevski, e cila ishte konfiskuar në rastin e “Parcelat e Vodnos”, ende nuk është shpallur në shitje. Edhe pse vlerësimi i pesë banesave është bërë në tetor të vitit të kaluar, Qeveria ende nuk ka dhënë dritën jeshile për shitje.

Më saktësisht, sipas procedurës, pas vlerësimit të vlerës duhet të jepet edhe pëlqimi i Agjencisë për Menaxhimin e Pasurisë së Konfiskuar nga Qeveria, pas së cilës bëhet shpallja e pasurisë së paluajtshme.

Ne si Agjenci për menaxhimin e pasurisë së konfiskuar dhe unë personalisht si drejtor i kemi vënë në rend dite para Bordit të Drejtorëve. Bordi i Administrimit pranoi unanimisht të nxirrte në ankand publik të gjitha ato prona të paluajtshme që propozova. Tani sapo është përcjellë në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë. Prej aty presim pëlqimin në një periudhë sa më të shkurtër, pas kësaj kemi të drejtë t’i bashkojmë në sistemin elektronik për ankand publik, tha drejtori Driton Nebiu katër muaj më parë.

Tani në pyetjen e “Focus” se a është marrë pëlqimi, Agjencia na është përgjigjur:

Ju njoftojmë se ende nuk është marrë vendim për dhënien e pëlqimit për shitjen e banesave të Nikolla Gruevskit.

Presim përgjigje nga Qeveria se pse ende nuk e miratojnë daljen në shitje të banesave.

Pesë banesat e Gruevskit vlerësohen në 1.9 milionë euro. Tre ndodhen në kompleksin luksoz “Panorama” në Vodno.

Njëri prej apartamenteve ndodhet në bodrum dhe dy nga këto apartamente luksoze ndodhen në papafingo të kompleksit. Të gjitha kanë një sipërfaqe totale prej 750 metrash katrorë.

Banesat janë të mobiluara në mënyrë luksoze, dhe nga ballkonet e mëdha, me sipërfaqe të një apartamenti mesatar, Gruevski duhet të ketë një pamje të pabesueshme të gjithë Shkupit.

Njëri prej apartamenteve është 155 metra katrorë, me pjesë të veçanta të pallatit në një sipërfaqe prej 95 metra katrorë, i dyti është 199 metra katrorë, me një ballkon 48 metra katrorë, dhe i treti është pothuajse identik. në madhësi, pra 200 metra katrorë dhe një ballkon identik prej 48 metrash katrorë.

Pronarët e rinj do t’i marrin të dyja banesat e Gruevskit në Kisella Vodë. Para se të arratisej, ai jetonte në një dupleks, pra dy apartamente të lidhura me një sipërfaqe mbi 140 metra katrorë. Por ai kishte edhe dy apartamente të tjera në të njëjtin kat, me sipërfaqe totale 100 metra katrorë dhe me vlerë 100 mijë euro. Njërën e përdorte si bibliotekë dhe tjetrën si studio.

Sipas zgjidhjes aktuale ligjore, i dënuari të cilit i është konfiskuar pasuria nuk ka të drejtë të paraqitet në ankand publik, por nuk ka asnjë pengesë që një nga familjarët e tij të paraqitet si blerës.

Lajme Vendi