Mitreski: Zgjedhjet presidenciale do t’i shpall me 14 shkurt

Mitreski: Zgjedhjet presidenciale do t’i shpall me 14 shkurt

Kryetari i Kuvendit, Jovan Mitreski, ka njoftuar se zgjedhjet presidenciale do të shpallen më 14 shkurt, duke bërë të qartë se kjo do të ndodhë në përputhje me afatet kushtetuese të parapara. Ndërkaq, ai gjithashtu ka bërë të ditur planin për të shpallur zgjedhjet parlamentare në të njëjtën ditë.

Në një intervistë për “360 gradë” në RTV 1, Mitreski tha se kjo vendosje është në përputhje me Kushtetutën, duke përmendur që afati i shpalljes së zgjedhjeve është nga 70 deri në 90 ditë para datës së mbajtjes së tyre. Duke e konsideruar këtë rregullim, ai ka konfirmuar se zgjedhjet presidenciale do të shpallen më 14 shkurt. Në të njëjtën kohë, ai ka thënë se planifikon të shpallë zgjedhjet parlamentare në të njëjtën ditë.

Gjithashtu, Mitreski ka theksuar se Kuvendi do të vazhdojë të funksionojë deri në fund të marsit ose në fillim të prillit, duke pasur parasysh rëndësinë e respektimit të Kushtetutës dhe afateve kushtetuese për zgjedhjet e rregullta parlamentare.

Në lidhje me rolin e Kuvendit në këtë periudhë të qeverisjes teknike, Mitreski ka përmendur se, përveç detyrës së tij parësore për sigurimin e zgjedhjeve të drejta dhe demokratike, shteti duhet të vazhdojë të funksionojë normalisht. Ai ka shtuar se deputetët kanë propozuar një sërë projektligjesh, duke treguar se Kuvendi do të vazhdojë të punojë për miratimin apo refuzimin e tyre në këtë periudhë.

Lajme Më të fundit Vendi