Do të mblidhen sot në Kumanovë, pse po nxitohet Taravari apo i frigsohet kuvendit në të cilin thiret ai

Do të mblidhen sot në Kumanovë, pse po nxitohet Taravari apo i frigsohet kuvendit në të cilin thiret ai

Gjatë ditës së djeshme Aleanca për Shqiptarët publikoi një sms porosi të kryetarit të partisë ku personalisht ftonte anëtarët për tu takuar sot më 8 shkurt në Kumanovë, e ky reagim i Taravarit vjen paralelisht me reagimin e kryesisë ku kryetari i kuvendit ftoi kuvendin e ASH-së në përputhje me Statutin dhe regulloren e ASH-së, shkruan Top24

Por pse nxitohet Taravari?

I pa fuqishëm karshi kuvendit të ASH-së, i friksuar për tu përballur me mbështetësit në rrugë institucionale ashtu si i takon liderit të partisë Taravari nxiton të kamufloj veten se gjoja mbështet nga shumica e kuvendarëve dhe këtë gjë si duket e bën për të shpëtuar veten dhe jo mbështetësit e tij.

Kryetari i ASH-së, Arben Taravari ka konfirmuar takimin e planifikuar sot në Kumanovë.

“Në Kumanovë do të mbaj një takim konsultativ me delegatët e Kuvendit të Partisë”, tha Taravari për MIA.

Por pse Taravari ka frigë të konfirmoj në kuvendin e partisë që drejton vërtetimin e 80 nënshkrimeve që ashtu siç thotë dhe Snopçe e kanë mbështetur Taravarin veprim me të cilin do të shuante dilemat edhe brenda strukturave dhe kryesisë së ASH-së.

Të frigsuar dhe të pa fuqishëm ata do të mblidhen në Kumanovë kështu deklaroi Halil Snopçe për gazetën LAJM “Do të mblidhemi në Kumanovë dhe do ta konfirmojmë mbështetjen tonë për Taravarin”, tha Snopçe.

Ai beson se shumica e delegatëve do të jenë prezent në Kumanovë, që do të thotë se nuk do të ketë as kuorum në mbledhjen e asamblesë partiake të Aleancës të caktuar për të shtunën në Shkup, në të cilën u paralajmërua se Taravari do të mbajë përgjegjësi.

Lajme Vendi