Kush dominon tregun e GPU të AI?

Kush dominon tregun e GPU të AI?

NVIDIA thuhet se i ka siguruar vetes një pjesë të madhe 90% të tregut në segmentin AI GPU, që do të thotë se do të duhen vite që këdo të arrijë konkurrencën e kompanisë në hapësirën e AI-GPU.

Gara masive për dominimin e AI GPU parashikon që NVIDIA do të shesë 1.5 deri në 2 milionë GPU të AI këtë vit, me analistët nga Gartner dhe Moor Insights & Strategy që i bashkohen diskutimit të pjesës së tregut të AI GPU. CEO i Moor Insights & Strategy, Patrick Morehead, vuri në dukje, “Ajo që po bën NVIDIA është duke ndihmuar në krijimin e një tregu dhe kjo i vë konkurrentët në një pozicion shumë të vështirë, sepse në kohën kur ata bëjnë një lëvizje NVIDIA tashmë po bën lëvizjen e tyre të radhës.”

Analisti i Gartner, Chirag Dekate thotë, “Softueri vazhdon të jetë aseti strategjik i NVIDIA. Këto përvoja ofrojnë një zgjidhje kyçe në dorë që NVIDIA të jetë në krye të krijimit të teknologjisë, si dhe adoptimit të teknologjisë.

Këto parashikime përfaqësojnë një rritje masive të trefishtë në dërgesat e GPU të AI në 2023. NVIDIA do të vazhdojë të dërgojë GPU-në e gjeneratës aktuale Hopper H100 AI, ndërsa Hopper H200 i përmirësuar është afër.

Bota Tech