Osmani: Nuk ka ndryshim të marrëveshjeve ndërkombëtare, fokusohemi në dhënien e pasaportave

Osmani: Nuk ka ndryshim të marrëveshjeve ndërkombëtare, fokusohemi në dhënien e pasaportave

Në një intervistë për televizionin Sitel, Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, tha se nuk ka mundësi për ndryshime në marrëveshjet ndërkombëtare, duke theksuar rëndësinë e zbatimit të tyre. Ai gjithashtu u fokusua në procesin e shpejtimit të dhënies së pasaportave, duke shtuar se një riorganizim në Ministrinë e Punëve të Brendshme është i nevojshëm për të arritur këtë qëllim.

“Ministria e Brendshme nuk duhet të merret me çështje që nuk janë në kompetencën e saj. Ne duhet të jemi në koordinim me palën e dytë, kur marrim ndonjë vendim dhe vendim. Neni 118 i Kushtetutës thotë se marrëveshjet ndërkombëtare që janë pjesë e rendit të brendshëm juridik nuk mund të ndryshohen me ligj”, tha Osmani.

Osmani gjithashtu u përqendrua në udhëtimin me pasaporta, duke sqaruar se disa vendet, si Zvicra, nuk kërkojnë dokumente të reja, ndërsa theksoi nevojën për koordinim me vendet e tjera për të përcaktuar qartësinë e politikave të tyre.

“Ne duhet të sigurohemi që të vazhdojmë në rrugën drejt BE-së. Vetëm kjo do të garantojë harmoninë e brendshme, prosperitetin ekonomik dhe social, mbajtjen e të rinjve, kthimin e të larguarve. Nuk ka alternativë tjetër. Rreziku më i madh nga kërcënimet hibride ruse do të jetë nëse bileta evropiane nuk është bileta fituese në zgjedhjet e ardhshme”, u përgjigj Osmani i pyetur se çfarë ka më shumë gjasa që BDI ta mbështesë Pendarovskin në rrethin e dytë zgjedhor apo të shkojë në bojkot.

Lajme Vendi