Osmani: Nuk ka çështje më të rëndësishme se të ruajmë partneritetin me SHBA (VIDEO)

Osmani: Nuk ka çështje më të rëndësishme se të ruajmë partneritetin me SHBA (VIDEO)

Nuk ka vetëdije të mjaftueshme në rajon. Polemizohet me Amerikën. E thash edhe diku tjetër, partneriteti me Amerikën është “sine qua non” për një stabilitet të qëndrueshëm të rajonit. Nuk ka çështje më të rëndësishme se të ruajmë partneritetin me SHBA.

Ka deklaruar kështu kryediplomati Bujar Osmani në podcastin e tij “INFORMALE”, ku të ftuar kishte analistin Xhelal Neziri.

“Nuk ka edhe për maqedonasit si komb, edhe për shqiptarët çështje më të rëndësishme se sa të ruani partneritetet me SHBA. E tani është kjo periudhë kur duhet ta ruajmë atë qartësi, atë partneritet. Të tentojmë t’i mbyllim disa pika ku mund ata t’i keqpërdorin dhe ta ndihmojmë Ukrainën ta kryejë punën e vetë, se ndryshe nuk ka të ndalur qoftë me logjikë politike, qoftë me logjikë ushtarake kjo vazhdimësi e konfliktit”, ka thënë tutje ministri Osmani.

Lajme Vendi