270 fëmijë janë në listën e pritjes në çerdhet e Tetovës

270 fëmijë janë në listën e pritjes në çerdhet e Tetovës

“Mbi 270 fëmijë në Komunën e Tetovës janë në listën e pritjes për përkujdesje në çerdhe, ndërsa numri i fëmijëve në territorin e Republikës së Maqedonisë është mbi 5000.”

Kështu deklaroi sot ministri teknik për Punë dhe Politikë Sociale, Gjoko Velkovski, gjatë vizitës së tij në kopshtin e fëmijëve “Rinia” në Tetovë. Ai tha se në periudhën në vijim do të duhet të punohet për këtë çështje që të kujdesen të gjithë fëmijët.

“Duhet ta tejkalojmë këtë problem me ato objekte që janë duke u përgatitur në Komunën e Tetovës, që të mos ketë më fëmijë në listat e pritjes dhe të kujdesen në çerdhe”, thotë ministri Velkovski.

Krahas sigurimit të kushteve të reja hapësinore dhe rritjes së kapaciteteve në kopshte, ai tha se një problem kyç që duhet zgjidhur urgjentisht është pajisja me licenca për personat që presin prej vitesh t’i marrin ato.

Ministri teknik Gjoko Velkovski tha se tashmë janë duke punuar në përgatitjen e një analize të plotë për komunat në territorin e shtetit për të parë sfidat me të cilat ballafaqohen çerdhet.

Lajme Vendi