Qeveria e RMV-së për statusin e specialistëve privatë do të vendosë pas zgjedhjeve, ata vazhdojnë me grevën

Qeveria e RMV-së për statusin e specialistëve privatë do të vendosë pas zgjedhjeve, ata vazhdojnë me grevën

Specialistët privatë vazhdojnë grevën për të kërkuar kushte më të mira dhe siguri për punën e tyre. Rreth 400 prej tyre janë në grevë të përgjithshme për dy ditë me radhë, duke insistuar për kompensim mujor më të lartë, sigurim shëndetësor dhe zgjidhjen e statusit të të papunëve.

Ministri Demiri ka akuzuar grevën si një veprim me sfond politik, duke pretenduar se kërkesat janë bërë para zgjedhjeve dhe duke i shtyrë përgjegjësitë për zgjidhjen e tyre tek qeveria e ardhshme.

Megjithatë, specialistët privatë mohojnë këtë vlerësim, duke argumentuar se kërkesat e tyre janë përcjellë në mënyrë të qartë për një kohë të gjatë dhe nuk janë pranuar nga qeveritë e mëparshme.

Në këtë kohë tensioni vazhdon të rritet, ndërsa specialistët në trajnim vazhdojnë grevën, duke insistuar se vendimi i qeverisë nuk përmbush asnjë nga kërkesat e tyre.

Në këtë kontekst, njoftimi i tyre për vazhdimin e grevës sot dëshmon për mungesën e zgjidhjeve të qeverisë dhe të ministrit për të adresuar problemet e tyre.

Lajme Vendi