LSDM: Zgjedhjet ishin demokratike, ka pasur parregullsi të parëndësishme

LSDM: Zgjedhjet ishin demokratike, ka pasur parregullsi të parëndësishme

Pas mbylljes së vendvotimeve, Bogdanga Kuzeska nga LSDM tha se dita e sotme ka qenë e qetë dhe e suksesshme, ndërsa zgjedhjet i vlerësuan demokratike, ashtu siç i ka hije një vendi anëtar të NATO-s që ka nisur negociatat me BE-në, tha Kuzeska.

“Janë raportuar disa parregullsi, por ne i konsiderojmë të parëndësishme. Qytetarët mund të shprehnin lirisht vullnetin e tyre dhe të vendosnin për të ardhmen e vendit. E drejta e votës dhe vendimmarrja e lirë janë përfitimet më të rëndësishme të demokracisë”, shtoi Kuzeska.

Ajo falënderoi të gjithë qytetarët që dolën sot në kutitë e votimit.

“Qytetarët treguan kapacitete demokratike dhe pjekuri institucionale dhe patëm zgjedhje të lira, demokratike, paqësore dhe dinjitoze. Falënderim të veçantë u shprehim qytetarëve që votuan për LSDM-në, Koalicionin për Ardhmëri Evropiane dhe për kandidatin për president Stevo Pendarovski. Vullneti i qytetarëve do të vendosë se cilën rrugë do të ndjek Maqedonia”, tha Kuzeska e LSDM-së.

Lajme Vendi