6G po vjen në iPhone: Apple nuk heq dorë nga modemet e veta

6G po vjen në iPhone: Apple nuk heq dorë nga modemet e veta

Apple thuhet se po punëson arkitektë dhe inxhinierë për të punuar në modemet 6G, të cilët duhet të përdoren në modelet e ardhshme të iPhone.

Edhe pse ambicia e Apple për të krijuar një modem 5G nuk ka marrë hov, kompania është e qartë se nuk po heq dorë. Pavarësisht zërave se prodhuesi i iPhone po braktis zhvillimin e modemit të tij 5G, një raport i ri sugjeron se po ecën përpara me zhvillimin e një modemi 6G.

Mark Gurman i Bloomberg raporton se Apple po punëson inxhinierë për të punuar në arkitekturën 6G.

Një postim i veçantë pune është parë në kompaninë me bazë në Cupertino, e cila përshkruan pozicionin e një arkitekti të platformës celulare, i cili do të vlerësojë teknologjinë 6G dhe do të menaxhojë prototipet.

Sipas Gurman, Apple është ende duke punuar shumë në zhvillimin e modemit të saj 5G, por gjithashtu po kalon në 6G.

Më herët, informacioni nga zinxhiri i furnizimit u shfaq se përpjekjet e Apple për të krijuar modemin e vet 5G nuk ishin të suksesshme dhe se Apple po mbyll projektin e përmendur.

Tech