Partitë politike fillojnë fushatën e hershme në rrjetet sociale, oda dhe kafene

Partitë politike fillojnë fushatën e hershme në rrjetet sociale, oda dhe kafene

Zgjedhjet parlamentare në Maqedoninë e Veriut do të mbahen më 8 maj 2024, së bashku me raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale.

Raundi i parë për zgjedhjen e presidentit e vendit do të zhvillohet më 24 prill.

Caktimi i datave ka mobilizuar partitë politike, të cilat tashmë kanë filluar para kohe fushatën zgjedhore.

Sipas pasoj e migrimit masiv dhe mungesës së të rinjve, politikanët po zhvillojnë fushatë kryesisht përmes rrjeteve sociale, por nuk mungojnë edhe  takime të drejtpërdrejta me aktivistë partiakë dhe grupe qytetarësh, përcjell INA.

Takimet kryesisht po zhvillohen nëpër ambiente të ndryshme si oda, kafene dhe cajtore nëpër fshatra më të thella.

Sipas njohësve të zhvillimeve politike, fushata kryesisht po thirret në integrimin e vendit në BE dhe çështje tjera socialo-ekonomike që janë përsëritur vite me radhë.

Në këtë fushatë të parakohshme nuk po përjashtohet edhe retorika nacionaliste tek partitë politike.

Lajme Vendi