Në Ballkan, Putini mbështetje më të madhe mori në RMV!

Në Ballkan, Putini mbështetje më të madhe mori në RMV!

ZGJEDHJET NË RUSI

Nga vendet e rajonit, Presidenti rus, Vladimir Putin, në zgjedhjet e fundit, mbështetje më të madhe ka marrë në Maqedoninë e Veriut – njoftoi Radio Evropa e Lirë duke u thirrur në rezultatet e komisionit zgjedhor të Rusisë.

Sipas grafikës, 88.1% e qytetarëve të Rusisë që jetojnë në vend kanë votuar për Putinin.

Me shifër të lartë prej 77.2% Putini ka marrë mbështetje edhe në Bosnjë e Hercegovinë, kurse në Serbi me 10.84% dhe në Mal të Zi – 8.41%.

Kohëve të fundit, në retorikat partiake, gjithnjë e më shumë po përmendet ndikimi rus. BDI paralajmëroi për “skenar rus” qëllimi i të cilit janë trazirat politike pas zgjedhjeve të 8 majit.

Sipas liderit të BDI-së, Ali Ahmeti, ndikimi rus në vendin tonë bëhet përmes partive politike dhe mediave që ndjekin politikat ruse.

“Në vendin tonë ka parti të krijuara nga Aleksandar Dugin, që është koka e politikave ruse. Ka media, televizione dhe kujt nuk i konvenon paqa, stabiliteti dhe siguria në RMV dhe në Ballkan? Sigurisht që Rusia dëshiron të ketë vatra zjarri gjithkund, për ta arsyetuar okupimin që ia ka bërë një shteti sovran”, Ali Ahmeti.

Paralajmërimet për efektet negative nga ndikimi rus në vendin tonë, dolën në sipërfaqe pas formimit të Qeverisë teknike dhe në prag të përgatitjeve për zgjedhjet e dyfishta në vend.

Autoritete të Qeverisë kanë thënë se kriza energjetike, kriza e çmimeve dhe inflacioni, kanë emër e mbiemër – Rusinë dhe agresioni në Ukrainë. Gjithashtu janë përmendur edhe obstruksionet ndër vite për Korridoret 8 dhe 10D që po bëhen nga Rusia dhe kompanitë ruse. /tvklan.mk

Bota Lajme Vendi