Zgjedhjet 2024/ KSHZ: 88 monitorues të huaj për zgjedhjet – 13 nga Kosova!

Zgjedhjet 2024/ KSHZ: 88 monitorues të huaj për zgjedhjet – 13 nga Kosova!

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve ka publikuar listën e vëzhguesve të akredituar për Zgjedhjet parlamentare që do të mbahen më 8 maj.

Sipas listës së KSHZ-së, janë akredituar vëzhgues ndërkombëtar por edhe nga vendi.

Nga vëzhguesit ndërkombëtar me 65 monitorues prinë OSBE/ODIHR-i, 5 janë nga IFES-i, 2 nga Moldavia, 3 nga Ambasada e Shqipërisë në Shkup dhe 13 nga Komisioni Qendror Zgjedhor i Kosovës.

Sipas listës së publikuar, nga vëzhguesit e vendit paraqitet Qendra për Hulumtime Sigurie në Shkup me 29 vëzhgues.

Të njëjtat shifra paraqiten edhe për zgjedhjet presidenciale të 24 prillit dhe eventualisht të 8 majit.

Lajme Vendi